O-EMRAM ve EMRAM modellerinin sağlık kuruluşlarına aktarılması amacıyla planlanan çalıştaylar bu yıl çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi.
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir ÜLGÜ’nün konuşmaları ile 1 Haziran 2021 Salı günü başlayan çalıştay, 6 gün boyunca devam etti. Dr. M. Mahir ÜLGÜ, “İçinde bulunduğumuz dönemde sağlık ordusu olarak nereden geldiğini, nerede olduğunu, bize ne tür bir zarar vereceğini hala bilemediğimiz COVID19 virüsüne karşı savaş veriyoruz. Bu savaş sırasında hayatını kaydeden meslektaşlarımıza baş sağlığı dilemek istiyorum” diyerek sözlerine başladı. Ülgü, “Bizler sağlık bilişim ordusu olarak ön cephede savaşan arkadaşlarımıza cephane hazırlıyoruz, diyebiliriz. Aynı zamanda arka planda çalışan arkadaşlarımıza ciddi anlamda bir lojistik desteği vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda rüştümüzü sadece ülkemizde değil, dünyada ispat ettik. Bizlerin daha önce ortaya koyduğu çabalarla ortaya çıkmış sağlık bilişim altyapısı, bizim bu savaşta daha başarılı bir tablo ortaya koymamıza vesile oldu. Tüm dünyada Türkiye, pandeminin dijital yönetimi konusunda örnek gösterilen bir ülke haline geldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından, HIMSS Analitik Türkiye Direktörü Doç. Dr. Öğretim Üyesi İlker KÖSE, “2021 Dijital Hastane EMRAM Hedeflerimiz ve Yol Haritası” sunumunda, hastanelerin HIMSS EMRAM Seviye 6-7 olabilmesi hususunda hastane yöneticilerine nasıl yol izlemeleri gerektiğini, süreçle kimlerin ilgilendiği hakkında bilgi verdi.
EMRAM çalıştayına, sağlık kuruluşlarından Başhekim/Başhekim Yardımcıları, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri ve İdari Hizmetler Müdürleri ile İl Sağlık Müdürlüklerinden bilişim uzmanları düzeyinde teknik personel katılım sağladı.
O-EMRAM çalıştayı ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden bir idari ve bir teknik personelin katılımı ile gerçekleştirildi. Çalıştaya toplam 1154 kişi katıldı.